Blog

Dobrodošli na našu novu web stranicu!

Posted on 7/17/2016 by in Korisne informacije

Drage Pahuljice, roditelji i prijatelji; dobrodošli na našu novu web stranicu! U ovom postu detaljno Vam opisujemo stranicu na kojoj se već nalazite :)

Nakon dugo vremena, i mnogo uloženog truda, pred Vama je potpuno redizajnirana stranica Dječjeg zbora Pahuljice. Naša adresa www.pahuljice.hr dobila je novo ruho, i nadamo se da će postati vrijedno mjesto u Vašem Internet kretanju. Nastojali smo da novi dizajn stranice bude prvenstveno jasan i pregledan, te da ništa na stranici nećete morati dugo tražiti, ali sve to u toplom duhu i veselim bojama, jer smatramo da upravo ta vedrina odlikuje naš Dječji zbor Pahuljice. Ne znamo za Vas, ali leptirić kojeg vidite uvijek u naslovu kartice (tab) otvorene stranice u pregledniku (browseru), najdraži nam je detalj i uvijek nas razveseli. :)

Autor i izvođač dizajna je naš dragi dugogodišnji suradnik, Vojmir Živny, kojem ovim putem od srca zahvaljujemo što naša razmišljanja i želje uvijek vjerno prenese na papir Internet platno. Vojmir uvijek ima našu toplu preporuku!

S obzirom na to da ste na ovaj blog post najvjerojatnije došli putem naše fejsbuk stranice, dopustite da Vas kroz sljedeći kraći tekst provedemo kroz sve dijelove web stranice, kako biste se što bolje upoznali s njom.

Kada odete na www.pahuljice.hr, otvorit će Vam se naslovnica, odnosno početna stranica. Osim što ćete prepoznati naš karakterističan dizajn, pun boja i nota (i leptirića!), primijetit ćete da se konstantno izmjenjuju fotografije Dječjeg zbora Pahuljice. S naslovne stranice, ikona plavog kvadrata sa slovom f uvijek će Vas odvesti direktno na naš fejsbuk, na kojem i dalje možete redovito pratiti što se kod nas događa iz dana u dan, a ikona za youtube kanal odmah Vas vodi na sve naše službene video materijale koje možete naći na našem youtube kanalu. Ružičasta vrpca koju obilježava naš logo glavni je izbornik, u kojem se nalaze sve kategorije koje bi Vas mogle zanimati; kroz stranicu je stalno vidljiva te u svakom trenutku pomaže pokazati gdje se nalaze sve informacije. Također, na naslovnoj stranici nalazi se i „gumb“ Postani Pahuljica – posebno napravljen za zainteresirane roditelje koji u jednom kliku i kratkom vremenu žele saznati osnovne informacije o upisu u Dječji zbor Pahuljice.

Kada pogledate sadržaj glavnog izbornika, vidite sljedeće stavke: Početna, O nama, Galerija, Pitanja i odgovori, Blog i Kontakt. Te kategorije možete vidjeti u svakom trenutku, i doći do njih jednim klikom, bez obzira gdje se nalazite na stranici. Ukoliko ne znate kojim putem se vratiti natrag sa stranice na koju ste došli, klikanjem riječi Početna, uvijek se vraćate na sami početak.

Međutim, kada prijeđete preko riječi O nama, možete uočiti malu strjelicu udesno – to je zato što ova kategorija ima svoje podkategorije, koje su redom: Pahuljice, Dirigentice, Biografija i U medijima. Ako kliknete na svaku od tih riječi, stranica Vas vodi na novu informaciju: u rubrici Pahuljice, naći ćete duži opis što točno Dječji zbor Pahuljice jest i koja je glavna nit vodilja Pahuljica; naše dirigentice možete upoznati kroz njihove biografije u rubrici Dirigentice; službenu biografiju s popisom svih albuma, projekata i nagrada koje je Dječji zbor Pahuljice primio, možete naći u sadržaju rubrike Biografija, a sve članke i druge medijske objave o nama na Internetu, naći ćete klikanjem dijela U medijima.

Nakon prolaska cijelog dijela O nama, slijedi Galerija; u kojoj možete vidjeti zbir fotografija Pahuljica skupljene kroz nastupe, koncerte i probe. Trudili smo se, međutim, pružiti Vam i dio koji možda ne vidite na pozornici – tzv. Iza scene. Vjerujemo kako će taj dio galerije biti posebno zanimljiv roditeljima. :)

U rubrici Pitanja i odgovori nalaze se sva pitanja koja nam najčešće upućuju roditelji djece koja razmišljaju o upisu u Dječji zbor Pahuljice. Odgovor na željeno pitanje doznajete klikanjem svakog pitanja!

U svakom trenutku odlaskom na dio Kontakt naći ćete sve naše podatke koje bi Vam mogli zatrebati. Ali najzanimljiviji dio stranice zasigurno čini Blog, na kojem ste i sada! :)

Iako vjerujemo da i Vama riječ blog ima blago negativnu konotaciju, odlučili smo i mi poći tim modernim Internet putem te uložiti trud u tzv. blog postove. Naime, kroz proteklih nekoliko koncertnih sezona, u kojima smo potpuno obnovili generaciju djece koja čini Pahuljice, konstantno dobivamo prekrasne riječi roditelja i Pahuljica kojima nam daju do znanja da je najupečatljivija odlika Pahuljica topla, prijateljska i prisna atmosfera koja u zboru vlada. Taj dio teško je istaći u sadržaju službene web stranice, stoga je potreban dio stranice u kojem iz prve ruke možete pročitati kako voditeljice razmišljaju, opise događanja koja zbor prate, prepričavanje putovanja, velikih projekata i koncerata, te dobiti uvid u to kako izgleda pozadinska priprema takvih događanja. Tekstovi na blogu bit će objavljivani jednom do dvaput mjesečno, a na fejsbuku dat ćemo do znanja kada na stranici bude postavljen novi blog post – znači, kako ste do njega došli sada, moći ćete i svaki put! :) Također, ukoliko bude bilo kakvih ideja za post, neka tema koja Vas posebno zanima, slobodno nam se možete javiti i uvažit ćemo Vaš prijedlog.

Zahvaljujemo na čitanju ovog „kraćeg“ teksta te se nadamo se da ćemo se redovito družiti na www.pahuljice.hr! :)

Vaša teta Iva

Zadnje objave

Posted on 12/30/2016 by
Posted on 11/28/2016 by
Posted on 10/16/2016 by

Kategorije