Blog

Zločesta beba

Posted on 10/16/2016 by

Svako novo dijete koje nam se želi pridružiti zna pjesmu zbog koje je i došlo u Pahuljice, a to je Zločesta beba! "Gugu-gaga" znaju svi jer je pjesma jedna od najvećih hitova Dječje televizije, ali ta pjesma nije tako mlada kao što mislite ;)

Da, da, pjesma je čak iz 1994. godine! Zločesta beba izašla je na albumu Naših 10 godina, čiji je podnaslov bio Junaci crtani.  Taj album bio je nominiran i za nagradu Porin. Zanimljiva činjenica je da su Pahuljice za Porin bile nominirane dvaput - i oba puta održavanje manifestacije dodjele Porina bilo je u Zagrebu, iako je običaj da inače bude negdje na obali. Ah, ništa od mora. :)

Autori pjesme su Ismet i Fikret Kurtović. Ismet je cijenjeni glazbenik grupe Drugi način, i u prvom razdoblju postojanja zbora bio je naslovno ime vezano uz Pahuljice.  A solistice su bile Diana Kaurić i Iva Jarić :) Da, moja malenkost imala je slavnu kiticu u kojoj se spominju kahlice. Sjećam se studija u kojem smo snimali (Croatia Records), i sjećam se da su me više puta morali ispravljati jer sam, zbog brzine kojom tekst ide, uporno izgovarala "kakice". Iako, i ta riječ ima logike.

Diana i ja bile smo čest duet, i zajedno uz Josipu (koja je bila, između ostalog, i solistica na pjesmi Lijenčina), bile smo nerazdvojne. Koreografiju na pjesmu radio nam je cijenjeni plesni koreograf Drago Asić, koja je nepromijenjena i dan danas.

Ne sjećam se iskreno da je pjesma tada bila takav hit, ali možda sam bila premala da bih uspjela to i doživjeti. Međutim, odličan potez tete Ivančice bio je obnoviti tu pjesmu za Top listu Dječje televizije 2014. godine!

Novu verziju pjevaju Lana Reškovac i Dora Cvjetković, i sjajno je vidjeti koliki hit je pjesma postala. Zločesta beba na Top listi Dječje televizije osvojila je treće mjesto i proglašena je Naj naj hitom 2014., a sve to bez ikakve promocije s naše strane, jer u to vrijeme nije postojao nikakav Internet kanal Pahuljica.

Sretni smo što je upravo ta pjesma doživjela novu mladost, jer ako pjesma nakon 20 godina postojanja osvaja toliku publiku, to je pokazatelj da je kvaliteta na kojoj inzistiramo pri izradi pjesama više nego opravdan imperativ Dječjeg zbora Pahuljice.

Link za novi video na našem youtubeu, uz koji možete vidjeti i tekst pjesme je ovdje: https://youtu.be/p9FMgyy5uCA

 

Lijep pozdrav od Vaše tete Ive! :)

Zadnje objave

Posted on 12/30/2016 by
Posted on 11/28/2016 by
Posted on 10/16/2016 by

Kategorije