Dirigentice

Kroz veselo druženje uz pjesmu i ples Vaše dijete vodit će umjetnička voditeljica i osnivačica Dječjeg zbora Pahuljice, Ivančica Matković Kezele te njena asistentica, Iva Jarić - obje kovrčave dirigentice koje su cijeli život posvetile Dječjem zboru Pahuljce, a članovi Pahuljica ih znaju pod titulama teta Ivančica i teta Iva!

Ivančica Matković Kezele / teta Ivančica

Umjetnička voditeljica i dirigentica Dječjeg zbora Pahuljice

Teta Ivančica prve Pahuljice okupila je još 1984. godine i nema Pahuljice koja ju ne pamti!  Uvijek je vesela i nasmijana, ali kod nje se marljivo radi i zato ju svi jako dobro slušamo. Uči nas kako lijepo pjevati, jer želi da pjevamo tako da naši mame i tate budu sretni. Ona želi da se stalno smijemo, pa nam stalno govori da pokažemo zubiće, a kad smo nešto tužni, kaže nam da izgledamo kao pokisle pure. Nakon svake probe podijeli nam „slatki glasić“ – mali slatkiš, i zato ju još više volimo!

teta_ivancica

Ivančica Matković Kezele rođena je u Varaždinu, gdje je završila Srednju glazbenu školu. svoje glazbeno obrazovanje nastavila je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Fakultativno je kod Sestara milosrdnica u Vinogradskoj bolnici u Zagrebu upisala glazboterapiju.

Veći dio svog života posvetila je radu s djecom kao glazboterapeut. Godine 1980. osnovala je Dječji zbor Ribice na Ribnjaku. Bila je glazbena suradnica u lutkarskoj grupi ''Zlatni dani'' . Svoje bogato iskustvo stjecala je radeći u nedjeljnom vrtiću Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog te dirigirajući u zboru.

Godine 1984. osnovala je Dječji zbor Pahuljice, koji je, prepoznatljiv po svojoj kvaliteti i specifičnoj boji glasa, održao niz nastupa i koncerata. Odlična suradnja sa ZAGLARA-om, čiji je osnivač prof. Darko Vađić, potrajala je nekoliko godina. Skladbe nastale na temelju dječjeg stvaralaštva nalaze se na studijskim snimkama obrazovnog programa HRT-a, pod naslovom ''Pahuljice''

Kao mali ambasador hrvatske glazbe, Dječji zbor Pahuljice gostovao je kod gradišćanskih Hrvata u Beču.

Ljubav prema djeci i marljivost bili su Ivančici Matković Kezele uvijek na prvom mjestu, što se odražavalo u kvalitetnim zborskim izvedbama na različitim smotrama i festivalima. 

Za svoj predani rad s djecom Ivančica Matković Kezele dobila je Plaketu grada Zagreba.

Iva Jarić / teta Iva

Asistentica dirigentici

Teta Iva je krenula u Pahuljice kad je imala tri i pol godine, i tad je pjevala „kao medo u podrumu“, ali je kroz dugogodišnji rad i slušanje tete Ivančice došla do toga da danas vodi probe novim malim Pahuljicama. Ona je nekad malo šašava pa zna ludo plesati kad teta Ivančica ne gleda, i sve nas time jako zabavlja! Ona nam svira i klavir i objašnjava nam stvari koje ne razumijemo, ali najviše smo sretni jer nas svaki put zagrli!

teta_iva

IVA JARIĆ (1988.), klavir, Zagreb, Hrvatska, osnovno i srednje glazbeno obrazovanje stekla  je u Glazbenoj školi Blagoja Berse u Zagrebu u klasi prof. Ane Vimpolšek Marić, tijekom kojeg je sudjelovala na brojnim regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima na kojima je osvajala nagrade. Fakultet elektrotehnike i računarstva upisuje 2007. na kojem završava studij - smjer Elektrotehnika i informacijska tehnologija – profil Elektroničko i računalno inženjerstvo, pod mentorstvom dr. sc. Silvija Hrabara. Muzičku akademiju u Zagrebu upisuje u klasi Srđana Filipa Čaldarovića godinu kasnije.

U svibnju 2013. održala je samostalni recital u Zagrebu u dvorani Muzeja Mimara, a veliki uspjeh postigla je recitalom u Novoj Gorici u Sloveniji. Na Regionalnom natjecanju početkom 2013. osvojila je 3. nagradu. Krajem veljače 2015. godine održala je debitantski recital u Luksemburgu.

Redovito se bavi korepeticijom i komornom glazbom. Kao članica tria Triole, na Državnom natjecanju komornih sastava u Opatiji u prosincu 2013. osvojila je 2. nagradu. Kao korepetitor sudjelovala je i u Međunarodnoj ljetnoj glazbenoj školi Pučišća. Ostvaruje zapaženu suradnju s cijenjenim tubistom Juricom Rukljićem, s kojim je u ulozi korepetitorice nastupila na 2. hrvatskom natjecanju mladih glazbenih umjetnika Papandopulo, te na Brass festivalu 2014. u Velikoj Gorici. Nosač zvuka Music Garden, nastao u toj suradnji, izašao je u svibnju 2015. u izdanju Aquarius Recordsa. Također svira u klavirskom duu s hrvatskim pijanistom koji živi i radi u Zurichu, Ivanom Horvatićem. Od proljeća 2013. službena je okretačica nota maestru Ivi Pogoreliću na koncertima u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.

Voditeljica je cijenjenog ženskog vokalnog sastava Rezonanca pri Fakultetu elektrotehnike i računarstva, koji čine isključivo bivše i sadašnje studentice tog fakulteta, a na amaterskoj glazbenoj sceni prepoznate su kao izuzetno kvalitetan a cappella sastav, što potvrđuje osvojena Brončana plaketa na 13. Natjecanju hrvatskih pjevačkih zborova održanom u travnju 2016. u maloj dvorani Lisinski. Od početka 2014. preuzela je i Pjevački zbor studenata Medicinskog fakulteta Lege artis, koji je u studenom 2014. održao veliki humanitarni koncert Pjesmom za Gunju u Hrvatskom glazbenom zavodu, gdje je u travnju 2016. proslavio i svoj peti rođendan. U struci se profilirala pisanjem vlastitih vokalnih aranžmana, koje odlikuje specifičan moderan stil, a takvim, novim, zvukom vodi i svoje sastave, koji, između ostalog, tradicionalno sudjeluju na godišnjoj Smotri zborova Sveučilišta u Zagrebu. Također djeluje i kao asistentica umjetničkoj voditeljici i dirigentica Dječjeg zbora Pahuljice, koji je 2014. godine albumom povodom 30 godina postojanja bio nominiran za Porina u kategoriji Najboljeg albuma dječje glazbe.