Pahuljice

Dječji zbor Pahuljice okuplja djecu od 3 do 10 godina, koja su raspoređena u dvije grupe. Probe su dva puta (Travno) ili jednom tjedno (Tkalčićeva, dupli sat), a vrijeme na probi ispunjeno je marljivim radom, uz mnogo veselja i zabave, te predanog pedagoškog rada voditeljica.

Repertoar Dječjeg zbora Pahuljice čine originalne pjesme pop i rock žanra hrvatskih dječjih tekstova. Posebnu pozornost obraćamo na kvalitetu zvuka i misli koje pjesme prenose, te u tom smjeru odgajamo Pahuljice da nauče što znači prepoznavati vrijedne glazbene zamisli.


Tijekom svog boravka u Dječjem zboru Pahuljice, dijete će sigurno imati priliku proći kroz cijeli proces stvaranja nove pjesme, od početnog učenja materijala, do predanog i detaljnog vježbanja pjevanja koje vodi do snimanja vokala u tonskom studiju, preko učenja koreografije za pjesmu i izvođenja pjesme uz uvježbani ples na nastupima i televizijskim snimanjima, ili na snimanjima video spotova.


Dječji zbor Pahuljice iznimno je tražen zbor i redovito nastupa na raznim događanjima, a sjajno je prihvaćen i na Dječjoj televiziji. Na svim nastupima solisti zbora pjevaju uživo, te smo izričito protiv tzv. playbacka.


Djeca uz pjevanje imaju koreografiju prilagođenu tonskoj izvedbi pjesme, koja je izuzetno pozorno pedagoški osmišljena i uči dijete povezivati misao teksta s predodžbom glazbene ideje s ciljem da dijete tako bolje razumije ono što pjeva, te lakše pamti pjesmu.


Starija grupa Pahuljica svake godine obradi barem nekoliko pjesama klasičnog repertoara uz glasovirsku pratnju, te se time predstavi i kritici na Smotri zborova grada Zagreba. Sve to, naravno, kroz zabavu i zanimljivosti, a nikako u sklopu suhoparna predavanja.


Voditeljicama Dječjeg zbora Pahuljica prioritet je da se svako dijete u zboru osjeća dobro i cijenjeno. Ne mora biti sjajan pjevač, ali svojom marljivošću, sigurno će napredovati. Posvećujemo se svakom djetetu i dajemo svima priliku. Ne stvaramo "instant" dječje zvijezde, već ih učimo glazbi i javnom nastupu. Ukoliko dijete vrlo rano stekne slobodu prilikom javne izvedbe, sigurno će lakše to isto svladavati kao odrasla osoba, što posebno znači u današnjem ubrzanom tijeku svakodnevnice kada je važno da je pojedinac prepoznatljiv u masi.


Dječji zbor Pahuljice djeluje već 32 godine i sigurni smo da će Vam svaka nekadašnja Pahuljica reći da pamti najljepše trenutke djetinjstva upravo s nama!